Új generációs konzolok

A Microsoft és a Sony egyaránt új generációs konzol kiadására készül még karácsony előtt. A Sony alkotását nemes egyszerűséggel PlayStation 4-re keresztelte, míg a Microsoft az Xbox One nevet adta újszülöttjének.
Az új generációs konzolok egyrészt – bivalyerős hardverükkel – magasabb grafikai színvonalat tesznek elérhetővé az elektronikus játékok számára, másrészt technikai újításokat is fognak tartalmazni, amelyek által még tovább javulhat a játékélmény.
Xbox OneAz Xbox One konzol fő újításai között említésre méltó, hogy a Kinect radikális fejlődésen megy keresztül, amelynek köszönhetően akár a játékos szívverését is képes lesz érzékelni. Az 1080p felbontás még precízebb, jobb érzékelést és ezáltal valósághűbb játékélményt biztosít. Az eddigi hírek szerint már a megjelenés pillanatában elérhető lesz 15 darab játék, amely az Xbox One képességeire lett fejlesztve. A megjelenésig nem is kell sokat várnunk, mivel várhatóan november 22-én piacra kerül.
A PS4 újításai közül először a közösségi fejlesztéseket emelnénk ki. Az új konzolon játszva, akár egy gombnyomással meg lehet osztani a játékélményeket mobilon, Facebookon és még sok más felületen. A PS Vitával való kompatibilitásnak köszönhetően arra is lesz lehetőség, hogy a PS4-en megszakított játékot rögtön folytassuk PS Vitán (így elkerülve a családi vitákat, ha más is szeretne a tévéhez hozzáférni). A PlayStation 4 várható megjelenése december 13, így még akár ez is kerülhet a fa alá.