Mit tegyünk, ha a Pingvin algoritmus megbüntetett?

Először is le kell szögezni, hogy a Pingvin büntetés algoritmikus büntetés, amely nem emberi döntésen alapul, így a hibák javítását követően várható a javulás.

keresőoptimalizálás

Először is, nézzük meg a Google Wwebmestereszközökben kaptunk-e valamilyen üzenetet bármely honlappal kapcsolatos hibáról. Ha kaptunk, azt azonnal javítsuk. Ha nem kaptunk, akkor alaposan át kell vizsgálni a honlapot, ha bármilyen gyanús elemet találunk, érdemes azonnal kijavítani.
Ezt követően nagyon részletesen elemezzük a weboldalra mutató linkeket, kiemelt figyelemmel a linket adó weboldal jellemzőire. Töröljük vagy töröltessük a gyenge minőségű linkeket.
Elemezzük az anchor textet, a szövegkörnyezetből érkező linkek esetén a szövegeket is.

Mit tegyünk és mit ne tegyünk?

  • Ha baj van, ne kezdjünk el fejetlenül kapkodni, akár még többet is árthatunk magunknak.
  • Ne rakjuk tele a weboldalunkat értéktelen cikkekkel, videókkal, olyan értékes tartalmakat készítsünk, ami a célközönség számára értékes, így amellett, hogy növelheti az oldalon eltöltött időt, alkalmas természetes linkek szerzésére (is).
  • Ne írjunk ugyanarról 30 különböző cikket. Persze ha egy témát 30 különböző szegmensből meg tudunk közelíteni, akkor lehet, de ugyanazt 30 féle megfogalmazásban ne tegyük közzé.
  • Ha túl sok az azonos anchor vagy szövegkörnyezet, ne kezdjük el átírnia az anchor texteket, a linkek szövegkörnyezetét, ehelyett inkább folytassuk a linképítést, hígítva a jelenlegi linkstruktúrát
  • Megfontoltan építsünk új linkeket: csakis releváns, minőségi weboldalakról szerezzünk új linkeket.
  • Kerüljük a BlackHat SEO megoldásokat.

Ne felejtsük, a keresők egyre kifinomultabb algoritmusokkal harcolnak a túloptimalizálás ellen.
Ha segítségre van szüksége hibakeresésben vagy a keresőoptimalizálásban, keressen minket!
Weboldalunk: http://keresooptiaalizalas.be