Mire figyeljünk a lakás felújítása során?

A lakás felújító munkálatait többnyire szakemberekre bízzuk. Ez persze többlet költséget jelent, de a szakember által adott bizonylat, jótállás és a garancia kérdése is megoldott, ha az egyes felújítási munkálatok során szakembert bízunk meg a feladatok elvégzésére.

felújításA szakemberek kiválasztása legtöbbször valamelyik ismerősünk által ajánlott szakemberek közül történik, de nem lehetetlen, hogy hirdetés vagy egyéb referencia alapján választjuk ki például a burkolót.
A falak festetése esetén nem lehet hullámos a falfelület, vagy foltos festés. Tapétázás esetén nézzük át a minták illesztését, ha valami nem tetszik javítassuk ki.
A burkoló munkáját a padlólapok és a csempék síkban letett lapjai alapján ítélhetjük meg. Ha valami nem stimmel, ki kell javíttatni, hiszen ha átvesszük a rosszul kivitelezett munkát, akkor reklamálni már nincs jogunk.

Minden felújítási munkáról kérjünk és kapjunk számlát. Ha számla nélkül bízunk meg egy idegen személyt arra, hogy végezzen el a lakásunkban felújítási munkát, akkor az olyan, mintha nagy értékű szerencsejátékon vennénk részt; korántsem biztos, hogy mi nyerünk rajta.