Milyen lesz 2015-ben a karácsonyi dekoráció divat?

A karácsonyi dekoráció szerves részét képezi az ünnep előtti készülődésnek. Legtöbben szeretjük otthonunkat is karácsonyi hangulatúvá tenni, így már hetekkel az ünnep előtt érezhetjük azt a semmihez sem fogható bensőségességet, amely kizárólag a karácsonyra jellemző. De mégis milyen díszeket válasszunk a lakásba? A trendek minden évben változnak kicsit, de a karácsonyi szimbólumok alapvetően ugyanazok szoktak maradni. Az otto.hu által megkérdezett szakemberek most néhány hasznos tanáccsal igyekeznek szolgálni arra vonatkozóan, hogy milyen lesz idén a karácsonyi dekoráció divat.

karácsonyi dekoráció

Fényárban a lakás

A gyertyatartók és fényfüzérek rendszerint előkerülnek karácsony közeledtével. Az ablakba éppen úgy elhelyezhetőek ezek, mint a lakás többi pontjára, de az étkezőasztal is azonnal hangulatossá varázsolható a megfelelő mécses tartókkal. Az elegancia kedvelői számára a többágú gyertyatartók ajánlottak. A LED-es viaszgyertyák egyszerre hatnak természetesen, és ugyanakkor tartós fény biztosítható segítségükkel. A hagyományos mécses tartók mellett érdemes különlegesebb darabokat is beszerezni, amelyek már önmagukban is egyedi megjelenést kölcsönöznek az ünnepi asztalnak vagy a lakás egyéb pontjainak.

Csillag dekorációk az ablakban és a polcokon

Az ünnepi szimbólumok között a csillag dekoráció rendszerint helyet kap az otthonokban. Hogy mécses tartóként, fali-, vagy asztali díszként, esetleg ablakba helyezhető világító eszközként alkalmazzuk, tulajdonképpen bármelyik kitűnő választásnak bizonyul. Akár lámpaként is beszerezhető a népszerű motívum, amely a hideg téli estéken azonnal otthonossá varázsolja a lakást.

Hagyományos gyertyák akár XXL-es méretben is

Bár ma már számos LED-es gyertya megtalálható a piaci kínálatban, de még mindig igen kedveltek a hagyományos viaszgyertyák, melyek többféle méretben beszerezhetőek. Ha igazán mutatós darabot keres, akkor az XXL-es méret ajánlott, ami mellé tulajdonképpen nem is szükséges más karácsonyi dekoráció a polcra. Az étkezőasztalra inkább a kisebb viaszgyertyák bizonyulnak jó választásnak, s ha elegáns hatást szeretnénk elérni, akkor a fehér szín árnyalatai a legjobbak.

Koszorúk függőlegesen és vízszintesen

Nem csak a bejárati ajtód dobhatjuk fel ünnepi koszorúval, de a polcra, asztalra is helyezhetünk természetes anyagból készült, díszekkel kombinált változatokat. Ha gyertyával is díszítjük, úgy a klasszikus adventi koszorút kaphatjuk elegáns, ünnephez maximálisan passzoló megjelenéssel.

Függődekorációk és karácsonyfadíszek

Ha ünnepi készülődésről és karácsonyi dekorációról van szó, akkor nem mehetünk el a karácsonyfadíszek mellett. A klasszikus gömbök mellett ma már számos olyan darabot is beszerezhetünk, melyek manókat, baglyokat, rénszarvasokat, vagy éppen szíveket ábrázolnak. A lehetőségek száma végtelen, s akár egészen különleges karácsonyfával is megörvendeztethetjük a gyermekeket és persze saját magunkat, ha a gömbdíszek helyett más megoldást választunk. Egyébként a függő díszek remekül mutatnak az étkező asztal fölött is.

A karácsonyi dekoráció nem hiányozhat egyetlen lakásból sem, hiszen segítségével már hetekkel az ünnep előtt átjárhat bennünket a karácsony hangulata. A kevesebb néha több, és ezt érdemes szem előtt tartani akkor is, ha a nappali, vagy az étkező dekorálásáról van szó. Célszerű néhány mutatós darabot választani, és ezekkel feldobni a polcokat, falrészeket. Ne feledkezzen el az ablakokról sem, a fényfüzérek és hálók a legjobb választásnak bizonyulnak erre a célra, de a világító figurák sem hiányozhatnak egyetlen otthonból sem. Még nincs késő beszerezni néhány új, izgalmas darabot, tegye otthonát még stílusosabbá karácsony közeledtével!