Mennyezeti lámpa trendek napjainkban

Beltéri világítás kapcsán ma már rendkívül sokféle lehetőségünk van arra, hogy otthonunkban akkor is világosság uralkodjon, ha kint egyébként már éjszaka van. Nem mindegy azonban, milyen típusok mellett tesszük le a voksot, hiszen egy stílusos darab otthonossá teszi a lakást, ám a rosszul megválasztott típussal akár le is rombolhatjuk az összképet. Míg korábban csak funkcionális szerep jutott a mennyezeti lámpa használatának, addig manapság a design is fontos szerephez jut. A kínálatban a fiatalos stílus kedvelői éppen úgy megtalálják számításukat, mint a klasszikus, vagy extravagáns jegyeket magukon viselő otthonok tulajdonosai. Lássunk most néhány hasznos információt az Elter gyűjtésében a mennyezeti lámpa kiválasztásához!

Nappaliba, étkezőbe és konyhába nélkülözhetetlen!

Otthonunk helyiségei közül ugyanis ezek azok, amelyekben általában összegyűlik a család, és olyan tevékenységet végez, melyhez nélkülözhetetlen a teljes megvilágítás. Legyen szó vacsorafőzésről, ünnepi étkezésekről, vagy a gyerekekkel történő közös játékról, a kerek, vagy szögletes mennyezeti lámpa remek döntésnek bizonyul. Konyhába gyakran esik a választás spot lámpákra is, melyek többféle méretben, stílusban és világító egység számmal kaphatóak.

lámpák

Ledes mennyezeti lámpa a hangulatos fényekért

A ledes lámpák elhelyezhetőek a mennyezeten is, így az egész helyiséget beterítő fényt képesek azok biztosítani. Bár a süllyesztett világítás konyhabútorok kialakításakor is fontos szerephez jut, de a mennyezeten is kiválóan megállja a helyét. Gipszkarton elemekkel társítva igazán különleges hatás érhető el a helyiségben, de a festés során is játszhatunk a színekkel, hogy a ledes mennyezeti lámpa még inkább kiemelhető legyen.

Extravagáns darabok nagy belmagasságú lakásokba

Elsősorban a régi, polgári ingatlanok esetében találkozni nálunk nagy belmagassággal, de kezdenek elterjedni a külföldön már rendkívül népszerű loft lakások is. Mindkét típus esetében többféle trükk létezik a nagy belmagasság optimális kihasználására, melyek között a mennyezeti lámpa is megtalálható. A magas helyiségekben érdemes a lelógó, extravagáns csillárokat előnyben részesíteni, melyekkel egyrészt csökkenthető a belmagasság, másrészt mutatós részlettel gazdagodhat a helyiség. Amennyiben galéria is kialakításra került, úgy a fenti területre érdemes a süllyesztett világítás, vagy a szögletes megoldások mellett letenni a voksot.

Választás a lakberendezési stílus függvényében

Mennyezeti lámpa választás alkalmával is érvényesülnie kell annak az örökérvényű igazságnak, miszerint a lámpákat mindig a lakberendezési és belsőépítészeti irányzatnak megfelelően célszerű kiválasztani. Ha klasszikus bútorokkal rendelkezik, akkor ezt a mennyezeti és egyéb lámpák esetében is ajánlott szem előtt tartani, különben elég visszás lehet az összkép. Hasonlóan megfontolást érdemelnek a mutatós darabok, melyeket a letisztult berendezési irányzathoz szoktak javasolni a hozzáértők, elsősorban a túlzsúfoltság elkerülése végett.