Makarska – Nem csak fiataloknak

Makarska a Biokovo-hegység lábainál megbújva az Adria partjának egyik legkedveltebb települése. A turisták csak úgy nyüzsögnek az utcáin júniustól egészen kora õszig. Nem is csoda, hiszen minden együtt van itt, ami egy felejthetetlen nyaraláshoz elkél. Gyönyörû környezet, kitûnõ strandok, elsõosztályú éttermek és számtalan szórakozási lehetõség.

MakarskaA Makarskai Kulturális Nyár az év egyik legnagyobb szabású eseménye, ami nagyon sok látogatót vonz a városba. Zenébõl és táncból azonban soha nincs hiány. Számtalan rendezvény és színes program tartja ébren a városkát éjszakánként is. Aki hamisítatlan party hangulatot keres, annak a Deep Club a legjobb választás. Különlegessége, hogy egy tengerbe nyúló barlangban alakították ki. A teraszról elképesztõ látványt nyújt, ahogy Club színes fényei megfestik az Adria vizét.

Éjszaka bõven van program, de nappal sem fogunk unatkozni. Makarska felfedezésére indulva sok látnivaló vár ránk. A város egyik meghatározó épülete a Szent Márk székesegyház, ahol Makarska védõszentjének, Szent Klementnek földi maradványait helyezték el. Horvátország egyik legszebb oltára is itt található. Az Áldott Szûz Mária templom az 1400-as években épült, de azóta annyiszor átépítették, hogy eredeti formájából már alig-alig õriz valamit. Makarska zarándokhelye a Vepric, amit egy barlangban alakítottak ki 1908-ban. Évente ötször tartanak itt zarándoklatot.

A városban több strand közül is választhatunk. Az egyik legszebb a Szent Péter-félszigeten található, amely Kék Zászlóval is büszkélkedhet. A nudisták bátran hódolhatnak a fürdõruha nélküli strandolásnak, mivel Makarskán sok nudista strandot találnak. A város partjai kavicsosak, a legtöbb strand mellett pedig éttermek és kávézók nyújtanak felfrissülést.