Krk-sziget – A magyar turisták egyik legkedveltebb horvátországi célpontja

A horvátországi Krk-sziget neve ismerõsen cseng a magyar turisták számára. A mediterrán éghajlat, a tisztavízû strandok és a történelmi látnivalók miatt sokan évrõl évre visszatérnek ide. Krk-szigetet a szárazfölddel híd kapcsolja össze, ezért könnyen megközelíthetõ, ami még tovább növeli vonzerejét. Települései Horvátország népszerû üdülõhelyei.

StadtKrk-sziget lakói már a 19. évszázad végétõl kezdve nagy hangsúlyt fektettek a turizmus fejlesztésére. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen a Horvátországba érkezõ utazóknak jelentõs része választja a szigetet úticélnak. Krk változatos történelmet tudhat maga mögött. Bár a horvát szigetek közül a velenceieknek ezt sikerült utoljára bevenniük, mintegy három évszázadon át õk gyakorolták a hatalmat az itt élõk felett.

A sziget központi települése Krk város, ami számos látnivalóval várja a nyaralókat. Koncertek, fesztiválok gondoskodnak a szórakoztatásról a nyár folyamán, de a városnézés is tartalmas programot ígér. Krk óvárosa ma is õrzi középkori arculatát. A szûk utcák, a régi épületek és a 15. századi városfal romantikus hangulatot sugároznak. A városban a kiépített, lebetonozott strandok mellett természetes, aprókavicsos partszakaszokat is találunk.

Krk-sziget másik legnépszerûbb települése Baska, ami igazi paradicsoma a strandolni vágyóknak. A városban és annak környékén több mint 30, gyönyörû természeti környezetben fekvõ strand közül válogathatunk. A víz mindenütt kristálytiszta és a vízisportokat is kipróbálhatjuk.

Punat az Adria északi részének legjobban kiépített kikötõjével rendelkezik. A Krk város szomszédságában fekvõ települést nyaranta ellepik a turisták, akárcsak a festõi öbölben található Malinska városát, ahol pezsgõ éjszakai élet várja a nyaralókat.

További részletes információk az UtazasVideo.com oldalon, valamint Krk-sziget kempingjeinek listája itt található.