Krétát minden iskolába

Nem tüntetnek, nem hangoskodnak, nem foglalnak épületeket, csak halkan kérnek, hogy segíts. 1000 Forint 100 darab kréta, 2000 Forint 200 darab kréta – ilyen egyszerűen fogalmazzák meg céljukat.

A középiskolás diákokból verbuválódott Szabad Oktatást csoport törekvéseik megvalósulásához támogatókat keres. Az adománygyűjtő akciót azzal a céllal indították útjára, hogy minden rászoruló iskolát megfelelő taneszközökkel lássanak el, hogy az oktatás alapvető feltételei minden egyes intézményben adottak legyenek. A középiskolások levélben keresték fel az összes fővárosi iskolát, aziránt érdeklődve, hogy szükség van-e segítségre a taneszközök kapcsán. 22 budapesti iskola jelzett vissza úgy, hogy elfogadják a csoport támogatását.

Szabad Oktatást Csoport

A segítségre szoruló intézmények vezetőinek igénylése alapján a csoport összesen 42 ezer krétát, illetve ezer darab filcet tervez átadni. Az adományok kézbesítése már meg is kezdődött, a csepeli Mészáros Jenő Speciális Általános Iskola 2700 krétát és 68 táblafilcet vehetett át – tájékoztatott közleményben a szervezet.

A Szabad Oktatást diákcsoport ez idáig saját zsebből, illetve a Humán Platform civil szervezet támogatásával finanszírozta a karitatív kezdeményezést, azonban céljuk – azaz a 22 rászoruló iskola igényeinek kielégítése – úgy tűnik, most veszélybe került. A középiskolások ugyanis nem rendelkeznek elegendő forrással ahhoz, hogy mind a 22 támogatást kérő budapesti intézmény tanszereit beszerezzék. A csoport tagjai ezért gyűjtésbe kezdtek, hogy ilyen módon tudják pótolni a hiányzó összeget. Az adjukossze.hu oldalon bárki támogathatja a tanulók kezdeményezését, gyakorlatilag néhány kattintással az ügy mögé lehet állni.

A diákoknak minden adomány számít, azaz ahogyan egyszerűen és érthetően ők maguk is fogalmaznak: Ha 1000 Forinttal segítesz, akkor 100 krétát tudnak eljuttatni az iskolákba, ha 2000 Forinttal, akkor 200-at, ha pedig 5000 Forint támogatást kapnak, az 500 darab krétát jelent egy rászoruló iskolának.