Gyerekek kezében van az egészséges táplálkozás kulcsa 2.

A szervezet szerint a szakácsmesterség népszerűsítése, valamint az élelmiszerek és az alapanyagok származási helyének megismertetése soha nem volt még annyira fontos, mint manapság. “Ma már számtalan választási lehetőség áll a rendelkezésünkre, ha a táplálkozásról van szó: az ötven évvel ezelőtti helyzethez képest jelentősen megváltozott az élelmiszerboltok, éttermek, iskolai menzák, munkahelyi kantinok alkotta +ételkörnyezet+, és az embereket meg kell tanítani eligazodni ebben az új világban” – húzta alá a szervezet egyik munkatársa. A test és a szellem is jóllakik

A Kaliforniai Egyetem 2010-es tanulmánya szerint azok a gyerekek, akik főzéssel és élelmiszertermeléssel foglalkozó órákat is kínáló iskolákban tanultak, sokkal tudatosabban viszonyultak az egészséges ételekhez és kifinomultabb étkezési szokásokkal rendelkeztek, mint az ilyen kurzusokat nélkülöző intézmények diákjai.

Addig is, amíg az iskolák ráeszmélnek a gasztrokurzusok bevezetésének fontosságára, Marshall minden erejével azon van, hogy továbbra is kellő figyelmet biztosítson az általa felkarolt ügynek. A közelmúltban jelent meg első könyve, amelyben saját tapasztalatait osztja meg az olvasókkal; az Egyesült Államok mintegy harminc városát érintő turnéja során pedig a helyes táplálkozásról beszélgetett az érdeklődőkkel.

Saját kampányának legfontosabb eredménye azonban az a hatás, amelyet a változások okoztak az életében. “Jobban forog az agyam, tisztábban tudok gondolkodni, jobb jegyeim vannak az iskolában, gyorsabb vagyok és egyre tovább bírok futni” – sorolta a kisfiú az egészséges életmód fizikai és mentális hatásait.