Gondolt már a mosógép cseréjére? Most jobban megéri!

Ha a háztartásban nélkülözhetetlen műszaki cikkek kerülnek szóba, akkor a listán minden bizonnyal helyet kap a mosógép. Már egy kétszemélyes háztartás esetében sem mehetünk el használata mellett, ugyanis a ruhák, lakástextíliák és nagyobb ruhadarabok tisztítása elképzelhetetlen a berendezés nélkül. A helyzet tovább bonyolódik, ha egy vagy több gyerkőc is van a családban, ugyanis minden szülő pontosan tudja, hogy napi szinten rengeteg mosnivaló összegyűlik a kicsik részéről. Fontos azonban tisztában lennie azzal, hogy a hosszú távú költséghatékony működés érdekében korántsem mindegy, milyen mosógép típusra esik választása. A bestbyte.hu és a mosógép csere remek választásnak bizonyul korszerűsítés, felújítás alkalmával.

mosógép

Nem mindegy a méret!

Bár sokan vannak, akiknél a konyhában kap helyet a mosógép, de a szerényebb méretű ingatlannal rendelkezők még mindig a fürdőben helyezik el a berendezést. Ugyanakkor azonnal felmerül e helyiségben is a méretprobléma, ugyanis még az új építésű ingatlanok esetében is gyakori a túl csekélyre szabott fürdőszoba. Ilyenkor a szekrény, a szaniterek és a polcok mellett még a mosógépet is szeretnénk elhelyezni itt, de a túl nagy méret nem kedvez a vásárlói igényeknek.

Ezt a gyártók igyekeznek úgy kiküszöbölni, hogy a lehetőségekhez mérten csökkentik a mosógép méretét. Míg korábban az elöltöltős mosógépek kifejezetten nagy helyet foglaltak, addig mára a kínálatban olyanok is megtalálhatóak, melyek keskeny kivitelezéssel kerülnek az üzletekbe. A legnépszerűbbnek még mindig a felültöltős mosógépek, hiszen ezek sokkal kisebb helyet foglalnak, és használatuk is kényelmesebb.

Fontos a kapacitás!

Mosógépekkel kapcsolatban nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a hosszú élettartam érdekében kerülendő a túlterhelés. Ezt úgy kerülhetjük el, ha kizárólag a típushoz előírt ruhamennyiséget töltjük bele. De mégis mennyit mossunk egy nap, amikor a gyerekek hajlamosak 24 óra alatt több szettet is teljesen leamortizálni? A megoldás biztosan nem a gép túlterhelése, sokkal inkább az energiatakarékos mosógép használata. A nagyobb helyigénnyel rendelkező elöltöltős mosógépek előnye a beépíthetőség mellett ebben is megmutatkozik, ugyanis kevesebb vizet használnak, mint a felültöltősek, és a vízmelegítéshez is kevesebb energiára van szükségük. Mindez nem elhanyagolható szempont akkor, ha naponta akár több adag mosnivaló is akad.

Felül-, vagy elöltöltős?

A korábbiakban már szóltunk arról, hogy különbség bizony akad néhány a felül-, és az alultöltős mosógépek között, mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Nézzünk most ezek közül néhányat! Derékfájósok számára biztosan nem jó választás az elöltöltős típus, viszont a nagy kapacitás, az erőteljes centrifugálás és a takarékos mosószerhasználat mindenképpen előnyére szólnak. Ugyanakkor az is említést érdemel, hogy ezek a típusok nehezebbek, és utólag sem tudunk már ruhát adni a mosáshoz, meg kell várnunk, míg a program lejár. Cserébe minden gond nélkül beépíthetőek konyhába. Ezzel szemben a felültöltősek esetében még arra is helyet kell hagynunk, hogy a tetejét fel tudjuk nyitni. Cserébe azonban keskeny kivitelezés, és könnyű mozgathatóság jellemzi azokat.

Mosógép vásárlás vagy csere alkalmával tehát érdemes több szempontot is figyelembe venni. Az online vásárlás kényelmét kihasználva élhetünk az ingyenes házhoz szállítás lehetőségével is, így elfelejthetjük a szaküzletben való keresgélés és sorban állás kényelmetlenségét.