Budapest-Tenerife repülőjegy: a természet szerelmeseinek

Páratlan természeti értékek, hegyvidék és vízpart, különleges vizes programok, felkapott üdülőhelyek- csak néhány olyan jellemző, amelyekért megéri az „örök tavasz szigetének” is nevezett Tenerife mellett letenni a voksot. A Kanári-szigetek legnagyobb szigeteként számon tartott, 2058 négyzetkilométeres területét két hegység is megosztja, de a hegyvidéki kalandok mellett természetesen a víz és a napfény szerelmesei is megtalálják számításukat. A paravion.hu azt javasolja a kikapcsolódni vágyóknak, hogy ha egyszerre szeretnének aktívan pihenni, és hódolnának a természet közelsége nyújtotta élményeknek, akkor egy Budapest-Tenerife repülőjegy lehet a megfelelő választás. Lássunk most néhány olyan programlehetőséget, amelyeket semmiképpen nem szabad kihagyni akkor, ha az úti cél a Kanári-szigetek gyöngyszeme, Tenerife!

Tenerife

Vízi sportok és hegymászás egy helyen

Tenerife leginkább kedvelt területe a déli part, ahol több felkapott, minden luxust kínáló üdülőhely is található. A pezsgő éjszakai élet és a számos szórakozási lehetőség mellett többféle vízi sport is várják a kikapcsolódni vágyókat. A sziget központi része ezen felül a természetjárás és a hegymászás szerelmeseinek javasolt. Az északi partok mentén található Puerto de la Cruz, amelynek neve utazási prospektusokból már jól ismert. Nem véletlen, hiszen a legnyugodtabb üdülőhelynek számít, ahol bár mindig sok turista fordul meg, de a környező régi városokban eloszlanak azok, és a gazdag növényvilág is gondoskodik arról, hogy minden látogató úgy érezze, egy ismeretlen paradicsomban találta magát.

Tenerife, a botanikusok álomszigete

A szigetről sokaknak elsőként a rendkívül gazdag növényvilág jut eszébe, hiszen a különböző tengerszint feletti magasság, a vulkanikus talaj és az éghajlat együttesen olyan körülményeket hoztak létre, amelyek lehetővé tették a legkülönfélébb fajok elterjedését és burjánzását. A sziget őshonos nővényei mellett olyan Földközi-tengeri fajok is megtalálhatóak Tenerifén, amelyeket a spanyolok telepítettek be. Ezeken felül az egzotikum sem hiányozhat a régióból, hiszen egykoron a tengerészek is gazdagították a sziget növényvilágát. A sokszínűségben egyedülálló szereplő a Sárkányfa, amely akár a 18 méteres magasságot is elérheti. A tenerifei repülőjegy tehát nem csak a fürdőzni vágyók, hanem a különleges természetfotókat készítők számára is a legjobb döntésnek bizonyul.

Élményparkok és hajós körutazások

A gazdag növényvilág mellett a tenerifei Loro Parkban megcsodálhatják a páratlan állatvilágot is. Hatalmas papagáj populáció, pingvinek, delfin-show, fókák szereplése, botanikus kert, egzotikus halak, vízi csikók és számos védett faj is megtalálhatóak az igazán egyedi állatkertben. A Siam Park hasonlóképp kihagyhatatlan program akkor, ha tenerifei repülőjegy vásárlására esik a választás. Fehér homokos strand, csúszdák, speciális technikai megoldások várják a turistákat, akik az ősi Thaiföld világát megvalósító környezetben hódolhatnak a fürdőzés élményeinek. Lehetőség van kalózhajóval történő delfinnézésre is, így garantált, hogy földön és vízen is páratlan élményben lesz részük azoknak, akik a Budapest-Tenerife repülőjegy mellett döntenek idén.