A vajdasági magyarok tömegesen regisztrálnak

Több mint 12 ezer választási regisztrációs kérelem érkezett eddig Magyarország szabadkai főkonzulátusára, ami azt jelenti, hogy számarányukhoz képest a vajdasági magyarok kívánnak a legtömegesebben részt venni a jövő évi magyarországi választásokon – adta hírül hétfőn a szabadkai Pannon RTV.

A formanyomtatványok kitöltésében a főkonzulátus munkatársai mellett a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) aktivistái is segítenek, emellett ha igény van rá, el is juttatják a regisztrációs lapokat a főkonzulátusra, ahonnan a Nemzeti Választási Irodához továbbítják azokat.

választásKorsós Tamás főkonzul a Pannon RTV-nek azt mondta, a legfontosabb az, hogy a honosítási okiratban és a lakcímkártyán szereplő adatokat pontosan másolják át a formanyomtatványra, és mindig az adott ország nyelvén adják meg az értesítési címet. “Amikor eljön a választások ideje, ezt megelőzően a Nemzeti Választási Iroda küld minden választói névjegyzékben szereplő választó számára egy információs nyomtatványt, valamint a szavazó ívet” – nyilatkozta Korsós Tamás.
A VMSZ mintegy 700 aktivistája járta Vajdaságot azzal a céllal, hogy a kettős állampolgároknak az űrlapok kitöltésében segítsen. Pál Károly, a párt ügyvezető alelnöke határozottan kijelentette, hogy a VMSZ “nem rendelkezik, és nem is rendelkezhet a kettős állampolgárok névsorával”, tehát nem egy előre elkészített lista alapján keresték fel a magyar családokat.

Szerk: Vajon a szavazás után az adójukat is ide fogják fizetni, ha már ennyire bele akarnak szólni a magyarországi magyarok sorsába? Úgy illene!