A rossz kedv ellenszere az optimizmus

A rossz kedv néha mindenkin eluralkodik. Ez a kellemetlen érzés általában akkor tör ránk, amikor problémákkal találjuk szembe magunkat. A gondolkodásmódunktól viszont nagyon sok minden függ!

Nem kell hagyni eluralkodni a rossz kedvet! Tisztában kell lennünk vele, hogy az élet tele van hullámvölgyekkel, amelyeken keresztül kell mennünk, ha tetszik, ha nem, de az nem mindegy, hogyan vészeljük át ezeket az akadályokat!

optimizmus

Az optimista hozzáállás azért fontos, mert ha nem mindennek a negatív oldalát látjuk, akkor még a nehéz helyzetekben is úrrá lehetünk a rossz kedven. Először is azt kell átgondolnunk, hogy mi az adott hangulat oka. Megtörténhet, hogy olyan problémákkal találjuk szembe magunkat, amelyek jelen pillanatban szinte megoldhatatlannak tűnnek. Ezen viszont nem tudunk változtatni, ha letargikussá válunk.

Minél inkább eluralkodik a rossz kedv az emberen, annál kevésbé képes gondolkodni. A rossz kedv arra ösztökéli az embert, hogy a problémáival foglalkozzon, ami önmagában nem is lenne probléma, de ilyenkor nem a megoldásokra koncentrálunk. A problémák pedig a sajnálkozástól és a töprengéstől nem fognak elmúlni!

Az optimista hozzáállású emberek több szemszögből közelítik meg a problémákat! Először is hálásak azért amijük van. Megpróbálják a rossz helyzetekben is meglátni a jót. Ha másra nem is jók a problémák, arra mindenképpen, hogy növeljék a problémamegoldó készségünket és a kitartásunkat! Ezért az apátia helyett érdemes átgondolni, hogy mi az amit tanulhatunk az adott problémából. Tény, hogy nem könnyű a gondok esetén optimistának maradni, de nem is lehetetlen!

Ráadásul ha pozitív gondolatokkal foglaljuk le magunkat és a megoldásokon gondolkodunk, ahelyett, hogy az önsajnálatba menekülnénk sokkal előbb megoldhatjuk az adott problémát és így a nyomasztó rossz kedv sem fog tovább uralkodni a hangulatunkon.

Az optimista hozzáállás csak akarat kérdése! Meg kell próbálni minden helyzetre és problémára úgy gondolni, hogy ezeken is túl kell lenni. Gondoljunk csak bele, eddig sem találtuk magunkat olyasmivel szemben, amit ne tudtunk volna megoldani, különben nem itt lennénk. Ez már önmagában elég akaraterőt adhat a pozitív gondolkodáshoz!

Az optimista gondolkodásmódú emberek a jó dolgokat és történéseket vonzzák! Akik folyamatosan negatívan gondolkodnak és a rossz dolgokra fókuszálnak, azok több és nehezebbnek tűnő problémával találják szemben magukat. Meg kell tanulni a helyes és pozitív gondolkodásmódot, így könnyebben átjuthatunk a nehézségeken és boldogabb, kiegyensúlyozottabb életet élhetünk!

Akármilyen megoldhatatlannak tűnő problémával is találjuk szemben magunkat, tisztában kell lennünk vele, hogy holnap is egy új nap van! Számtalan lehetőségünk és esélyünk van rá, hogy megoldjuk a gondjainkat! Ha így gondolkodunk, akkor a rossz kedv helyett, pozitív energia és erő lesz úrrá rajtunk, amelynek segítségével arra koncentrálhatjuk az erőnket amire szükséges!