A masszázs nem csak ellazít, de gyógyhatásai is vannak

A masszázs csodás hatásairól sokat hallhatunk. A masszázs az egyik legősibb gyógymód, amelyet már nagyon rég alkalmaznak. Számtalan masszázs forma van már, de mindegyik jó hatással van az egészségre és segít a betegségek megelőzésében.

A masszázs egyik legcsodálatosabb hatása, hogy segít az ellazulásban! A masszázs folyamán a test ellazul és a tudat is pihen. Önmagában az is sokat jelent, hogy a masszázs segítségével megszabadulhatunk a felgyülemlett stressz egy jó részétől.

masszázsA masszázs terápiás célokra is alkalmazható. Számtalan egészségügyi probléma orvosolható ezzel a természetes és ősi gyógymóddal.

Az izomproblémák jelentős része enyhíthető általa. Az ülő munkát végzők sokszor panaszkodnak hát és nyak fájdalomra. Ennek oka, hogy az izmok görcsössé vállnak, de a helytelen testtartás is szerepet játszik benne! A masszázs folyamán viszont az izmok ellazulnak, pihennek. Így a test feltöltődik energiával és a fájdalomérzet is csökken, de akár teljesen meg is szüntethető!

A keringési zavarok tekintetében is jó eredményeket lehet elérni a masszázzsal. A vérkeringést serkentő hatásának köszönhetően megoldást jelenthet erre a problémára is.

A talpmasszázs az egyik legegészségesebb válfaja. Ez a masszázsforma kifejezetten gyógyhatású, de akár még a fogyókúrázóknak is segítséget jelenthet! A különféle masszázs fogásokkal olyan pontokra gyakorolnak nyomást a masszőrök, amelyek akár egy-egy szerv gyógyulását is jelenthetik. A talpmasszázzsal a test bármelyik pontja gyógyítható.

A masszázs segít a kisebb fájdalmak elmulasztásában is. Fejfájás esetén például a fej és a tarkó megmasszírozása azonnal enyhülést jelenthet. A kézen és a talpon is vannak olyan pontok, amelyekkel enyhíthető a fejfájás!

A masszázs az anyagcsere működésnek is jót tesz, így a súlymegőrzésre törekvők és a fogyókúrázók számára is ajánlott!

Mivel lazító hatásai is vannak, a szervezet endorfint – azaz boldogság hormont termel a masszázs hatására. Ezért nyugodtabbak és jobb kedvűek leszünk egy-egy órás kezeléstől.

A masszázs során alkalmazott masszázsolajak is jót tesznek a testnek és a léleknek. Az illatok is pozitív irányba befolyásolják a hangulatunkat! A masszázs során felfrissül a test és a lélek!

A számtalan válfaja között mindenki találhat olyat, amely a számára megfelelő, akár lazításra, akár feltöltődésre, vagy felüdülésre vágyik! A rendszeres masszázzsal a betegségek nagy része megelőzhető! Kialakult betegségek esetén sem szabad elfeledkezni erről az ősi gyógymódról, mert enyhülést jelenthet!