A belföldi turizmus egyik alappillére lett a SZÉP Kártya

A Széchenyi Pihenő Kártya komoly hatással van a belföldi turizmus alakulására. A SZÉP Kártya elfogadóhelyek változatos szolgáltatásait már több mint 50 ezer helyen veheti igénybe Magyarországon közel 800 ezer kártyabirtokos. A cafeteria keret ilyen formában történő felhasználása számtalan lehetőséget tár a kártyával rendelkező dolgozók és családjuk elé. A belföldi szálláshelyek által kínált akciós üdülési csomagok mellett a SZÉP Kártya szállás alszámla egyenlegének felhasználási köre tovább bővült. A már eddig is jelentős számú és fajtájú szolgáltatási kört lefedő szabadidő alszámla is sokféle lehetőséget kínál.

szép kártyaA jogalkotók a SZÉP Kártya működéséről szóló rendelkezés folyamatos testre szabásával igazítják a Pihenőkártya-programban részt vevők igényeihez a plasztik felhasználásának lehetőségeit. Azonban a hazai turizmusban már megfigyelhető a kártya jelenlétének jótékony hatása. Bár az idei ősz időjárása változatos volt, mégis, a belföldi szállóvendégek száma, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma emelkedést mutat a tavalyi évhez képest. A kártyákon lévő keret felhasználása a szálláshelyeken jelentős volt szeptemberben. Közel kétezer szállásszolgáltatónál több mint 850 millió forintnyi értékben fizettek a vendégek a SZÉP Kártya segítségével. A kártya használatában is céltudatosság figyelhető meg, akár szállásfoglalás, akár vendéglátás, vagy szabadidős tevékenységek igénybe vételekor.

A Széchenyi Pihenő Kártya sokoldalú felhasználása évszaktól független. A szolgáltatásaikat kínáló SZÉP Kártya elfogadóhelyek egyre bővülő kínálata az év bármely szakában lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra a kártyával rendelkező dolgozók és családtagjaik számára. Sport és wellness, kulturális programok és gasztronómiai és zenei fesztiválok, vendéglátás és aktív pihenés várja a Pihenőkártya-tulajdonosokat egész évben, Magyarország számos pontján.